Almedalssol i Göteborgsrusk

Publicerat 2017-12-08 17:28 av Annette Runsteen

Det var ett väder som bara Göteborg erbjuder. Piskande regn på tvären som letar sig in genom glipor i klädlagren och ger rysningar in på bara kroppen. Men där vi sitter inne på lunch-restaurangen är det varmt och skönt. Varmt är också vårt samtal. Ändå känner vi inte varandra alls, egentligen.

Vi träffades för ett halvår sedan, på andra sidan Sverige. Under Almedalsveckan hamnade vi av en slump bredvid varandra på ett seminarium och fick några minuters gott samtal. Vi bestämde att träffas igen. Och nu blev det av. En hel del hade hänt sedan sist. Inte bara bra saker. Vi kommer snabbt in på livets väsentligheter. Relationer, värderingar och ledarskap. Det känns gott att tala om det som är viktigt. En liten Almedalssol lyser upp vår torsdag.

Jag är fascinerad av hur ett kort möte på en kommersiell marknadsplats som Almedalen kan bli så meningsfullt. Jag var med om ett par sådana till i somras. Jag tror inte det var en slump. Nej, det var en högst medveten handling som gjorde hela skillnaden. När jag kom in i seminarielokalen letade jag inte efter en ledig plats med säkerhetsavstånd, dvs med minst en tom plats mellan mig och nästa person. Istället letade jag aktivt efter någon att sitta bredvid. Jag var minst lika nyfiken på min bänkgranne som seminariets ämne. Ämnet har jag för länge sedan glömt. Men jag glömmer inte bänkgrannen.

Hukande i motvindsregnet lämnar jag lunchrestaurangen. Tacksam över mötet och med aningar om att det kommer mera.

Jag ska fortsätta tillämpa Almedalsattityden, med förväntan på goda samtal var jag än hamnar. Kanske är det du och jag som sitter bredvid varandra nästa gång?

 

Tags: , , ,

Kategori