Coachande ledarskap med positiv psykologi

Genom att kombinera det etablerade konceptet Coachande Ledarskap med de senaste verktygen från forskningen inom Positiv Psykologi bygger vi det moderna goda ledarskapet. Vi skapar en hållbar miljö av effektivitet och arbetsglädje där människor får blomstra och utvecklas.

För vem

Programmet vänder sig till dig som är chef och ledare som önskar utveckla och förstärka ditt ledarskap, dig själv och de du leder.

Vilket resultat kan vi förvänta oss

Deltagaren skall efter utbildningen förstå och kunna använda sig av verktyg inom coaching och positiv psykologi för att skapa bättre resultat och utveckling för sig själv, sina medarbetare och organisationen.

Coachande Ledarskap

Coachande ledarskap är ett etablerat begrepp idag, en framgångsrik metod som har många fördelar. Det coachande förhållningssättet har också visat sig ge bättre resultat t ex i form av ökad effektivitet. Under utbildningen får du lära dig att inta en aktivt lyssnande roll, och genom konstruktiva frågor och samtal ge medarbetaren stöd att se nya möjligheter, olika lösningar på problem, och att ta mer ansvar.

Positiv Psykologi

Har funnits som forskningsområde i ca 20 år och man har gjort många intressanta upptäckter kring vad som får oss att må bra, fungera och prestera optimalt.  I vårt program får du använda praktiska verktyg inom området, för att skapa en kreativ och stimulerande miljö för dig själv och dina medarbetare.

Innehåll

  • Vad är coaching och hur kan vi som ledare ha nytta av det?
  • Den coachande chefen/ledaren
  • Coachförmågor
  • Struktur för coachande samtal
  • Vad är positiv psykologi och hur kan vi som ledare ha nytta av det?
  • En välmående ledare och en grupp som blomstrar
  • Öka kreativiteten
  • Bygg resurser inför kriser & förändring
  • Praktiska verktyg inom positiv psykologi för ledaren – för gruppen

Genomförande

4 heldagar

Under träffarna varvas föreläsningar, enskild reflektion, samtal med övningar/träning. Vi uppmanar dig att ta med verkliga situationer från vardagen som du kan få hjälp med i coaching.

Mellan våra kurstillfällen väljer du ”hemläxa”, dvs. vilket verktyg och förhållningssätt som du önskar prova i din vardag. Erfarenheter från detta delas och diskuteras vid nästa tillfälle.
Har du frågor om kursen hör av dig!

Produktblad

icon-pdf  Ladda ner

Pris

15.600:- exkl moms
19.500:- inkl moms