Påta eller påta?

Publicerat 2015-05-28 13:32 av Day2Day

Jag njuter i fulla drag så här års av att påta min trädgård. ”Påtning” är för mig en skön blandning av lagom hårt fysiskt arbete, planering och tid för reflektion. Jag som är så resultatorienterad och otålig har lärt mig tjusningen med att plantera och sedan lugnt vänta och låta naturen har sin gång.

Jag är noga med att välja ut växter som är avpassade efter väderstreck, storlek och blomningstid. Men det tog ganska lång tid för mig att förstå vilken betydelse själva jorden har, och hur mycket man kan göra för att förbättra den. Förbättra förutsättningarna för tillväxt.

Jag tänker att så är det även för oss ledare. Ibland behöver vi påminnas om vilken betydelse jordmånen har för tillväxten. Vår kanske viktigaste roll blir då att se till att växtmiljön för våra medarbetare är så bra som möjligt. Och sedan lita till den naturliga processen.

Vi har alla en naturlig drivkraft att utvecklas. Ibland är denna drivkraft svår att se, och jag tycker att vissa medarbetare verkar omotiverade. Då gör jag klokt i att granska förutsättningarna. Kanske är det så att jag försöker detaljstyra dem, och plockar upp fröet ur jorden varje dag för att se om det gror? Eller är de placerade i skuggan?

När jag som ledare istället ägnar lite omsorg åt själva jordmånen kommer jag överraskas av hur mycket resultat som kommer ”av sig själv”.

Det finurliga ordet påta kan lära oss något. Som ledare ska vi inte bara påta i betydelsen ”åta oss (uppgifter)” utan också påta i betydelsen ”pyssla (om)”.

Lycka till med påtandet!

Kategori